דף הבית

טיפים לקטיף דובדבנים

טיפים לקטיף דובדבנים
מאת: ארנה מוסל אסף


הגענו לבוסתן הריחני והצבעוני, וכל כך קשה לנו להתאפק... כל כך בא לנו כבר לנגוס בפרי הבוהק
נוצץ הזה, ולחוות את מגוון הטעמים המתוקים חמוצים שמתפוצצים לנו בפה, אבל רגע לפני שאנחנו
מסתערים על העצים חשוב שניגש למלאכה עם ידע בסיסי, כמה טיפים שיעזרו לנו לשמור על הפרי
ועל האיכויות שלו


הדובדבן נחשב לאחד הפירות הרגישים, לאורך כל תהליך הגידול שלו וגם בקטיף עצמו -
לדובדבן קליפה דקה ועדינה, ומרקם רך ולכן חשוב לגשת אליו בעדינות וברכות


שטפו וייבשו את הידיים
כשאנחנו בלב הטבע, הנטייה שלנו להקפיד פחות על היגיינה ולהתמסר לתחושת הפראיות בחסות
השטח. אבל כשאתם יוצאים לקטיף עצמי אתם בתפקיד אחר – חקלאים לכמה רגעים – ולכן חשוב
לגעת בפרי בידיים נקיות, ולהקטין את הסיכון להעביר אליו חיידקים ומזהמים.
חשוב לייבש היטב את הידיים לאחר רחצתם, כי הדובדבן לא אוהב לחות... ככה תשמרו על חיי
המדף שלו לאורך זמן


הימענו מתלישה חזקה
דובדבן הוא בחור רגיש, כבר אמרנו? משיכה חזקה ובכוח של הדובדבן עלולה להרוס חלקים מהענף
או אפילו לפצוע בעץ – מה שעלול להשפיע על היבול שלו בשנים הבאות וחבל.
הדרך הנכונה היא לקטוף אותו בצורה סיבובית כלפי מעלה או הצידה, כך שהפרי יתנתק מהענף
בצורה הדרגתית ומעודנת.
יד אחד מחזיקה את ענף העץ, יד אחד מבצעת את התנועה הסיבובית – כך הדובדבן יתנתק בצורה
שהכי נכונה ונעימה לו.


אל תפרידו בין הדובדבן לגבעול
פרי הדובדבן מחובר לגבעול, והוא מחבר את הדובדבן לענף העץ. הגבעול (או בשמו העממי יותר-
עוקץ) אחראי לנתיב העברת המים והסוכר מהעץ אל הפרי, ולכן הם קשורים ומחוברים, ממש כמו
חבל הטבור בין האם לתינוק... כאשר אתם קוטפים את הדובדבן השאירו לו את הגבעולים – החוטים
הקטנים החמודים – וככה תשמרו על הדובדבן טרי יותר ומוגן יותר מחדירת חיידקים, התייבשות
וריקבון מהיר


הניחו את הדובדבן בתוך הסלסלה, אל תזרקו
אל תזרקו את הדובדבן, הוא עלול להימעך או לקבל מכה שתגרום לפצע, אפילו פצע קטן יכול להיות
פתח לחדירת מזהמים ומכאן לריקבון. על מנת לשמור אותו טרי ועסיסי, יש להניח אותו בעדינות
בתוך כלי האיסוף שלכם – אצלנו בקטיף עצמי אל רום אתם מקבלים סלסלה ייעודית בה ינוח
הדובדבן בתנאים שמתאימים לו


זהו, הקדשתם כמה דקות ואתם כבר מיומנים יותר בפעולות מקצועיות של קטיף דובדבנים... פעולות
שמכבדות את הפרי וגם שומרות על האיכויות שלו

קטיף עצמי אל רום בצפון רמת הגולן פותח את עונת הקטיף במאי 2025 ואתם מוזמנים להגיע
לחוויה משפחתית מעשירה, מעצימה ומשמחת